top of page

RÓLUNK

Kids Blowing Bubbles
BÖLCSŐDE

Két csoportban 24 gyermeket fogadunk. A bölcsődében

a nevelőink fő feladatuknak tartják a gyermekek önindította próbálkozásainak támogatását, miközben a mindennapok során számos ismertet adnak át nekik. Nincsenek külön foglalkozásaink, de a mondókák, mesék, dalok átszövik az egész bölcsődei napot. Kiemelten fontos számunkra a szabad levegőn való mozgás, játék. A gyermekek a nyári időszakban szinte egész napjukat az ősfás, árnyékos kertünkben töltik. 

 

Télen is legalább egy órát játszanak a védett, fedett teraszunkon. A napi négyszeri étkezésre a bölcsődei szabályok szerinti ételek kapják. Nyers zöldséget, gyümölcsöt mindennap kínálunk bölcsiseinknek, viszont édesség csakis a közös születésnapok során kerül a gyerekek elé. Bölcsődénk szabad helyeire egész évben folyamatosan lehet jelentkezni.

ÓVODA
Happy Kids

Óvodánkban négy, életkor szerinti csoport működik. A csoportok maximális létszáma 20 fő. Kiscsoportosaink jó része volt bölcsiseink közül kerül ki. Óvodai munkánk során kiemelten foglalkozunk az egészséges életmódra és környezettudatosságra neveléssel. Óvodásaink az év szinte minden napján több órát játszanak hatalmas ősfás kertünkben, illetve a tavaszi-nyári időszakban a sportfoglalkozások egy részét is a szabadtéri sportpályánkon tartjuk. A mozgásos foglalkozások minden nap jelen vannak a gyerekek életében. 

A higiéniás és a környezetünket védő szabályok megismertetésével, megtanításával már kiscsoportos kortól intenzíven foglalkozunk. Az anyanyelvi nevelés pedagógia munkánk harmadik alapköve. Hisszük, hogy az önmagát jól, választékosan kifejezni tudó gyermek magabiztos lesz a későbbi iskolai környezetben és a stabil anyanyelvi alapok biztos bázisként szolgálnak akár a kéttannyelvű iskolai program elsajátításához is. Óvodánkban középsős kortól ismerkednek a gyerekek az angol nyelvvel. Óvodásaink közül sokan iskolánkban kezdik az első tanévet, de nem automatikus az átmenet a Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolába.

"Ha én lennék a Jóisten, akkor beírnám az emberek szívébe már a megszületésük előtt azt a mondatot, hogy az ember nem tulajdon. De a gyerek sem" -- írja Popper Péter. Intézményünk több évtizede a gyermeknevelés megkerülhetetlen színtere a főváros II. kerületében, a Rózsadombon. Bölcsődénkbe, óvodánkba és magyar-angol kéttannyelvű általános iskolánkba közel 300 gyermek jár, így bölcsődés kortól egészén az általános iskola végéig kísérjük a hozzánk járó gyermekek fejlődését. Tiszteljük a gyermek egyediségét, elfogadjuk különleges és sajátos személyiségvonásait, vagyis a másságát. Célunk, hogy megtalálja helyét a közösségben. Filozófiánk központi eleme a családokkal való szoros együttműködés. Több generáció nőtt fel az épület falai között, sok korábbi óvodásunk, bölcsődésünk szülőként tér vissza hozzánk gyermekével.

 

bottom of page